Vakantiepark De Toffe Peer

Dorpen & Steden
in de omgeving

Dorpen & steden in de omgeving van Vakantiepark De Toffe Peer. Ontdek historische dorpen als Ruinen en Dwingeloo, of ga winkelen in Zwolle of Hoogeveen. Er is genoeg te doen!

Nationaal Park Dwingelderveld Vakantiepark De Toffe Peer

Ruinen

Ruinen is een historisch en bruisend Brinkdorp in Zuidwest-Drenthe. In en om Ruinen ervaar je de puurheid van de natuur. Dé plek om te onthaasten, bijkomen en nieuwe energie opdoen!

Meppeler-Toren-in-Meppel

Meppel

De gezellige binnenstad van Meppel wordt omringd door prachtige monumentale panden en vele grachten en bruggen. Jaarlijks worden er vele evenementen georganiseerd, zoals de Donderdag Meppeldag, het Grachtenfestival en het Internationaal Poppenfestival. 

© Marketing Drenthe Dwingeloo

Dwingeloo

Het authentieke brinkdorp Dwingeloo ligt pal naast Nationaal Park Dwingelderveld. De dorpskern van Dwingeloo is opvallend groen en er staan prachtige rietgedekte boerderijen. 

© Giethoorn

Giethoorn

Op iets meer dan 25 minuten rijden vind je het pittoreske dorp Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Ontdek Giethoorn vanaf het water in een punter, fluisterboot of met een rondvaart. 

© Beeldbank Marketing Oost Haven Steenwijk

Steenwijk

Ontdek de rijke geschiedenis van Vestingstad Steenwijk. De winkelstraten voeren je langs de monumenten die herinneren aan een historisch verleden. In Steenwijk valt genoeg te beleven, van Vestingfeesten tot Dickens Kerst!

© Hi Hoogeveen Binnenstad

Hoogeveen

De Hoofdstraat van Hoogeveen wordt gekenmerkt door de Cascade, het langste waterkunstwerk van Europa. In Hoogeveen worden jaarlijks diverse evenementen georganiseerd, zoals de Cascaderun, Noorderlichtjesparade en de Pulledagen. 

© Beeldbank Marketing Oost Hanzestad Zwolle

Zwolle

Ontdek de bruisende en dynamische Hanzestad Zwolle. In de binnenstad vind je een divers aanbod aan winkels, van leuke boetiekjes tot bekende ketens. Breng een bezoek aan Museum de Fundatie, De Sassenpoort of De Peperbus. In Zwolle hoef je je nooit te vervelen.

© DitisAssen

Assen

Assen, de hoofdstad van Drenthe! Niet alleen bekend door de beroemde TT motorraces, maar ook vanwege het Duurzaamheidscentrum en het Drents Museum.