Vakantiepark De Toffe Peer

Onze druiven

Johanniter

De johanniter is een jonge witte druif. Ze werd pas in 1968 door Johannes Zimmermann gekweekt uit de riesling, seyve-villard, rülander en gutedel. Het Freiburg Instituut, waar Zimmermann werkzaam was, wilde namelijk een druif ontwikkelingen die ook in de noordelijke (Duitse) wijnstreken goed kon groeien. Een druif die gekruist is wordt een hybride druif genoemd. In de noordelijke wijnlanden valt altijd meer regen, wat ervoor zorgt dat veel druiven uit zuidelijke landen last kregen van schimmels. Bij de kweek van de Johanitter was het belangrijk dat de nieuwe druif goed resistent zou zijn tegen schimmels. Ook moest de druif goed bestand zijn tegen vorst.

Smaak: De druif is minder zuur dan de riesling. Johanniterdruiven zorgen voor wat frissere en neutralere wijnen dan wijnen die gemaakt worden van de rieslingdruif. Net zoals wijnen van de bekende rieslingdruif hebben de wijnen van de johanniter ook aroma’s van limoen en groene appel in zich. De riesling kent daarentegen iets meer gemberachtige tonen in haar wijnen. In wijnen van de witte johanniterdruif zitten meer de aroma’s van een Spaanse chilipeper.

Solaris

Witte druif Aromatisch, zeer krachtige, vol, fruitig, met aangename zuren. Uitgesproken fruitigheid van kweepeer, mirabellen, amandel en karamel kan worden bereikt.

Smaak: De smaak is redelijk neutraal, wel vol en warm.

Souvignier Gris

Mooie ronde druif met blozend schilletje Vergelijkbaar met een neutrale tot licht fruitige witte Bourgondië. Het boeket toont de verscheidenheid subtiele fruit aroma’s van meloen, abrikozen konfijt en kweepeer sap. De wijn wordt gekenmerkt door fijne, fruitige zuren en delicate tannines, met een lange afdronk.

Smaak: De druif geeft volle kruidige wijnen met subtiele fruitaroma’s van abrikoos, kweepeer en honingmeloen en een fijne zuurgraad met wat delicate tannines.

Muscaris

Intens boeket van muskaat en tropisch fruit met licht rokerige tonen, krachtige aroma’s met een intensieve zuren.

Smaak: muskaat druif met een intense muscat-smaak, ingebed in tropisch fruit.