9,2

Corona

10-5-2020 Update: Zoals het er nu uitziet mogen wij de sanitaire voorzieningen op de camping en groepsaccommodatie weer openen per 1 juli 2020. Wij zullen alle maatregelen treffen om onze gasten weer veilig te mogen ontvangen. 

Tot 1 juni gelden verscherpte regels betreffende het samenkomen van mensen.

Dit houdt in dat het ook bij ons vrijwel onmogelijk is om als groep uw vakantie te houden als u voor 1 juni bij ons zou komen. Ondanks dat onze groepsaccommodatie verdeeld is over 4 woningen en wij daardoor een hotel functie kunnen aanbieden. Medio Mei zal een heroverweging kunnen komen betreffende deze verscherpte regels.

Wilt u vanwege het Coronavirus de rust en ruimte opzoeken, dan bent u van harte welkom in onze vakantiewoningen. Ideaal voor een echtpaar gezin dat 1, 2 of meer weken de drukke stad wil ontvluchten.

Bijeenkomsten en samenkomsten zonder vergunningsplicht zijn t/m 1 juni niet toegestaan en mogelijk zal deze maatregel verlengd worden. Tevens is opgeroepen om niet met 3 of meer personen (uitzondering gezinnen) bij elkaar te verblijven en dan ook alleen als daarbij de onderlinge minimale 1,5 meter afstand bewaard kan worden. Dit is bij een groepsaccommodatie (ondanks onze hotel functie) nagenoeg niet uitvoerbaar en wenselijk. Daarbij is de ondernemer aansprakelijk en kan hij niet garanderen dat de gasten aan de aangescherpte maatregelen kunnen voldoen. 

Annuleren vanwege Corona?
Alle boekingen tot 1 juni hebben we in samenspraak met de gasten omgezet naar een later tijdstip in dit jaar of 2021. Aangezien we pas medio Mei weten wat de verdere maatregelen van de overheid zijn blijft het onduidelijk of wij gasten na 1 juni kunnen ontvangen.
Nederland, en dus ook De Toffe Peer en zijn omgeving, is niet  ‘op slot gezet’ door de rijksoverheid. Dat zou betekenen dat uw vakantie in deze periode door kan gaan, maar gezien de maatregelen van de regering lijkt ons dit niet uitvoerbaar en ook niet wenselijk. Gezien de uitzonderlijke situatie is het nu niet mogelijk om het aanbetaalde geld terug te storten. Wij zullen op dit moment kostenloos alle boekingen omzetten naar een andere periode.

In deze bijzondere tijd van een uitzonderlijke overmacht geldt de oude annuleringsregeling. U bent gehouden het bedrag te betalen dat volgens de oorspronkelijk overeenkomst, dus gerelateerd aan de oorspronkelijke datum van aankomst of datum van uitvoering van de overeenkomst, verschuldigd is.

Er is geen herroepingsrecht bij het wijzigen van de boeking.

Groepslid is ziek?
Is er iemand in uw groep ziek, dan is de huursom meestal volledig gedekt door uw groepsannuleringsverzekering. 

Met vriendelijke groet,

Bert & Tineke Bal

Drenthe vekabo anwb asci Pinnen. Ja graag.